Swe Eng

Bali FlagVolunteer Bali  |  Semarapura

Volunteer Semarapura

Semarapura i Klungkung var tidigare huvudstad i kungadömet Bali och flera av slottet och administrationsbyggnaderna från den perioden finns fortfarande kvar. Stämningen i staden är lugn och avslappnad och få turister hittar dit vilket ger volontärerna möjlighet att lära känna den balinesiska kulturen och livsstilen. Runt omkring staden ligger svarta sandstränder och risterasser mot en fond av berg och vulkaner.

Fiskebyn Padangbai är känt för sina vackra undervattensmiljöer och dykning och snorkling finns tillgängligt i närheten. Lebihstranden är ca 25 minuters biltur bort liksom de stora turistdistriktet Kuta och Balis huvudstad Denpasar. I staden Semarapura finns alla bekvämligheter du kan önska såsom matmarknader, varuhus, uttagsautomater, internetcaféer, tvättinrättningar och apotek.

Semarapura
SMAN 2 Semarapura

Senior High School

Denna Senior High School (ungefär gymnasium) ligger lite utanför Semarapuras centrum och där går ca 500 elever mellan 15 och 17 år. Skolan är ett statligt pilotprojekt för att ge skolor en märkning för internationell standard. Volontärrena undervisar tillsammans med en lokal lärare och parallellt med skolundervisning har vi undervisning av lärare och annan skolpersonal. Skolan har också undervisning i Gambelan (en traditionell balinesisk orkester) och folkdans som volontäerna gärna får delta i.

Lärandecenter

Tillsammans med SMAN 2 Semarapura håller vi i eftermiddagskurser i engelska i skolans lokaler. Yngre elever från skolor runt Semarapura kommer dit för att få gratis undervisning av volontärerna. Kurserna är från måndag till torsdag och det är runt 120 elever totalt. Vi hoppas att volontären deltar i denna undervsining.

Priser är tillgängliga för valfri period mellan 2 veckor och 6 månader.

Visa priser i:
2 Veckor 4 Veckor 8 Veckor 12 Veckor 24 Veckor Extra Veckor
kr6437 kr7356 kr9195 kr11034 kr16551 kr460

Läs om hur vi använder våra avgifter eller jämför våra priser med andra volontärorganisationer
Se våra priser för andra platser eller kombinera din vistelse med vistelse på andra platser som del av en kombinationsresa.

Vad du Får
 • Introduktion vid ankomsten
 • Support dygnet runt
 • Boende
 • Hämtning vid flygplatsen
 • Regelbundna uppföljningsträffar
 • Introduction till den indonesiska kulturen
 • Introduction till att undervisa
 • Språkkurs i Bahasa Indonesiska
Vad du måste betala utöver våra avgifter:
  • Resan till Bali
   Vaccinationer och visum
   Flygplansavgifter
   Sjukvårds- och reseförsäkring
   Mat och andra personliga utgifter.

Application Process

Vår ansökningsprocess tar typiskt sett två till tre veckor men vi kan skynda på den om det behövs. När vi får in en första ansökan från dig kommer vi att sända en länk till Full application form att fylla i (på engelska)

(1) Fyll i en Initial Application form:
Den första steget i ansökningsprecessen är att fylla i en första ansökan. Vi kommer då att ge dig en första information och en länk till fornuläret för en full ansökan.

(2) Fyll i Full application form:
Fyll i den fulla ansökningen. När vi fått den kommer vi att hitta dn plats vi tror du kommer att trivas bäst och göra mest nytta.

(3) Information:
Vi kommer att skicka dis detaljerad information om platsen du skall till och uppgifter för inbetalningen. Du kan betala med kreditkort via PayPal eller med en banktransferering. Avgiften skall betalas senast två månader innan placeringen börjar.

(4) Kommunikation:
När du arrangerat din resa och köpt biljetter skall du meddela oss detta så vi kan planera att möta dig på flygplatsen eller tåg eller buss terminaler.


Datum för året 2017:
Mars: Sat 25
April: Sat 1, Sat 8, Sat 15, Sat 22, Sat 29
Mai: Sat 6, Sat 13, Sat 20, Sat 27
Juni: Sat 3, Sat 10, Sat 17, Sat 24
Juli: Sat 1, Sat 8, Sat 15, Sat 22, Sat 29
Augusti: Sat 5, Sat 12, Sat 19, Sat 26
September: Sat 2, Sat 9, Sat 16, Sat 23, Sat 30
Oktober: Sat 7, Sat 14, Sat 21, Sat 28
November: Sat 4, Sat 11, Sat 18, Sat 25
December: Sat 2, Sat 9, Sat 16, Sat 23, Sat 30
Datum för året 2018:
Januari: Sat 6, Sat 13, Sat 20, Sat 27
Februari: Sat 3, Sat 10, Sat 17, Sat 24
Mars: Sat 3, Sat 10, Sat 17, Sat 24, Sat 31
April: Sat 7, Sat 14, Sat 21, Sat 28
Mai: Sat 5, Sat 12, Sat 19, Sat 26
Juni: Sat 2, Sat 9, Sat 16, Sat 23, Sat 30
Juli: Sat 7, Sat 14, Sat 21, Sat 28
Augusti: Sat 4, Sat 11, Sat 18, Sat 25
September: Sat 1, Sat 8, Sat 15, Sat 22, Sat 29
Oktober: Sat 6, Sat 13, Sat 20, Sat 27
November: Sat 3, Sat 10, Sat 17, Sat 24
December: Sat 1, Sat 8, Sat 15, Sat 22, Sat 29
Semarapura

Volontärerna bor i ett litet hus på skolområdet med två sovrum, ett vardagsrum, ett västerlänskt badrum och basala kokmöjligheter. En säkerhetsvakt patrullerar området så volontärerna kan känna sig trygga i boendet.

Semarapura

Semarapura ligger ca 25 minuter från den svarta sandstranden Lebih, dit volontärerna ofta åker för att surfa. Lebih och Semarapura saknar i stort sett turism men volontärbostaden ligger bara cirka 25 minuter från Padangbai där man kan dyka och snorkla. Balis turistcentrum Kuta med barer och stränder ligger ca 1½ timmes busstur bort och volontärerna kan lätt åka dit för en helg och bo på vandrarhem för ca 4 dollar per natt.

Stadens centrum ligger på promenadavstånd från volontärboendet och där finns gott om marknader, resturanger och matstånd. Ett typiskt balinesiskt mål mat kostar mellan 1-3 dollar. Det finns inga västerländska resturanger i Semarapura men i Padangbai går det att få tag i västerländsk mat.

Det finns två säsonger på Bali, torr och våt, men varmt är det året om med ett årligt genomsnitt på ca 31°C. Från oktober till april är det våtsäsong, och det regnar särskilt mycket mellan december och februari. Det kan också regna under den torra säsongen, dock mest på natten och den tidiga morgon.

Semarapura Väderdiagram
Volunteer Semarapura Weather Image

Travel to Teach hämtar volontärerna vid Denpasars flygplats. Flera internationella bolag flyger antingen direkt till Bali eller via Bankok, Kuala Lumpur eller Singapor, till exempel Singapore Airlines, Quantas, Air France, Thai Airways and Cathay Pacific. Det finns ockås ett antal indonesiska budgetflygbolag även om vissa av dessa är kända för dålig säkerhet.

Väl i Klungkung är cykel det bästa transportmedlet och både skolor och Semarapura centrum ligger bara några minuters cykeltur från volontärboendet. Vissa volontärer hyr motorcyklar (ca 2-3 Euros/dag), men Balis vägar är ofta mycket kaotiska så du bör ha viss erfarenhet av detta för att kunna ta dig fram någorlunda säkert.

Vill du resa längre är det vanligaste transportmedlet en ‘bemo’, minibuss. Dessa går från Klungkung centrum till många platser runt om på ön. Vi har också en chafför som kan bokas för dags- eller helgutflykter.

Henning

In mid 2007 Henning left his job as an IT Consultant and came to volunteer with Travel to Teach in Nong Khai/Thailand. After volunteering he went traveling to Indonesia and wanted to set up his very own volunteer project there. The first volunteer came in March 2008 and since then he has developed a number of different projects in Bali. Since June 2009 he is running a small non-profit organization, The Shinning Education for Balinese Kids Foundation, which is dedicated to improving the Education and Educational system in Bali. The foundation has established a number of free English learning centers for Balinese kids, where our volunteers are placed. In his spare time he focuses on his BSc Development and Economics studies and enjoys the great surf that Bali has to offer.


Komang

Komang is Balinese and has lived in Bali all his life. Before joining the team in 2010, he worked as a caretaker for a local learning center. Komang loves to work with the children, and has an excellent rapport with all his classes. He enjoys spending time with his family and attending ceremonies.


Innan du reser till Bali måste du skaffa ett “Sosial Buadaya Visum”. För att kunna ansöka om ett sådant behöver du ett rekommendationsbrev från vår balinesiska partnerorganisation. För att lösa detta behöver vi en inscannad kopia av ditt pass i färg.

Kostnaden för visumet varierar mellan olika länder men runt 45 dollar. Detta måste betalas av volontären. Visumet är giltigt i 60 dagar men kan förlängas månadsvis till en kostnad av 60 dollar per månad. Totalt kan du stanna som mest sex månader i Indonesien. Om du vill stanna längre måste du lämna landet och ansöka om ett nytt Sosial Budaya visum. Vi rekommenderar att du tar kontakt med din närmsta indonesiska ambasad (i Sverige http://www.indonesiskaambassaden.se/page17291.aspx) för att få information om handläggningstider och vilka dokument de kräver för att bevilja visumet.

Om du planerar att arbeta I Kambodja kommer du att behöva ett utdrag ur polisregistret innan du påbörjar din vistelse. För mer detaljer kring proceduren i ditt hemland, gå till: www.travel-to-teach.org/CRB-information.php

På alla andra platser kommer du att behöva följa Travel to Teach Child Protection Policy.

Rekommenderade vaccinationer: Hepatit A och B, tyfus, stelkramp och difteri

Ibland rekommenderade vaccinationer: japansk B-encefalit-virus (om du vill besöka landbygden), rabies och malaria.

Det finns inga krav på vaccination för att resa in i landet men vi rekommenderar dig att ta kontakt med en vaccinationscentral innan avresa. Mer information kan du få på WHOs hemsida för reseinformation: WHO's (World Health Organization) travelers health information site eller CDC.gov.

En av förutsättningarna för att delta i våra program är att man har en rese försäkring. Det är nödvändigt att försäkringen täcker sjukhusvård och hemtransport vid olycka och sjukdom. Ni måste själva ordna försäkring och ta med en kopia som ni kan ge till våra platsansvariga.
Regler och förutsättningar

Du kommer att få ett certifikat som bekräftar var och när du arbetat.

Alla volontärer måste läsa igenom och godkänna våra regler innan de kan accepteras till våra program.
Regler och förutsättningar
Regler och förutsättningar som PDF-fil

Bali Photo Natalie, Netherlands
"I don’t exactly know why I chose Bali. I think it was an act of desperation at not having an internship three months before take off. I didn’t know anything about Bali, not even that it was part of Indonesia, which is kind of stupid, isn’t it? Pressing the 'apply now' button was probably the best act of desperation that exists..."
Läs Natalie's Volontärberättelse
Bali Photo Bali - Värdet av volontärer
Kolla
Asian Combination Stays
Combine volunteering in Bali with stays in Nepal, Cambodia, Vietnam, Laos or Thailand
Combinations