Swe Eng

Kina FlagVolontär Kina  

Volunteering in China Kina har i alla tider varit ett av de länder som mest lockat och fascinerat västerlandet. Som en av världens äldsta civilisationer med gigantisk befolkning och högt utvecklad kultur och vetenskap var det en av världens självklara stormakter fram till 1800-talet. Abakusen, papret, kompassen och krutet är några uppfinningar vi kan tacka kineserna för, liksom oändligt rika kultur- aktitektur och musikskatter.

Idag har Kina en av världens snabbast utvecklade ekonomier. De senaste 20 åren har landet börjat återta sin ställning som drivande i världsutvecklingen. Samtidigt har detta lett till djupnande klyftor i samhället. Medan många kineser fått se en snabb inkomst- och välståndsutveckling lever fortfarande ungefär 130 miljoner kineser i absolut fattigdom. Den ekonomiska explosionen och de ökade internationella kontakterna denna medfört har också skapat ett allt större behov av kunskaper i främmande språk och efterfrågan på engelskalärare har ökat. Att ge fattiga barn kunskaper i engelska ökar deras framtidsmöjligheter mer än vi kan ana.

Elever i Kina är kunskapstörstiga och respektfulla vilket gör undervisningen till ett rent nöje. Och på din fritid har du ett gigantiskt land fullt av kultur och historia att utforska.

Volontärplatser

Kina Fakta

Invånare:  Beijing
Huvudstad:  1,338,612,968
Officiellt språk:  Standard Mandarin
Dominerande Religion:  Buddhism 3%-4%
läskunnighet:  90.9%
Kvinnlig läskunnighet:  86.5%
Gini, jämlikhetsindex:  47.0
BNP/Capita:  6,549

Vår nyaste volontärplats i Kina ligger i mitten av den östra kustprovincen Jiansu. Volontärerna kommer till den historiska staden Su Zhou, känt för sitt kanalsystem som kryssar sig fram mellan traditionella vitputsade hus.

Som volontär på Shanghai Islands får du en möjlighet att uppleva en lantlig traditionell kinesisk miljö samtidigt som du bara är en timme från storstaden.

Skolorna vi arbetar med ligger på tre av öarna, Chong Ming Island, Chang Xing Island och Heng Sha Island.

Vårt tredje volontärprojekt i Kina ligger i staden Mian Yang i den västra Sichuanprovinsen. Den stora Sichuansjön är omgiven av berg på tre sidor vilket skapar ett milt, tropiskt klimat med bördiga jordar. Området har därför varit ett kulturellt centrum i över 3000 år, vilket har lämnat många arkeologiska utgrävningar att besöka. Du kan också välja att besöka en av nationalparkerna eller Wolong Pandareservatet.

Back to top
Lotte, Holland
"Shanghai is a city you should just experience - don’t think just jump in to it and you will see the most strange, but also the most beautiful things...."
Läs Lotte's Volontärberättelse
Asian Combination Stays
Combine volunteering in China with stays in Nepal, Vietnam, Laos, Cambodia or Thailand
Combinations
China Photo Kelsey's Shanghai Volunteer Blog
"Landing in Shanghai seemed like a dream after the approximately thirteen hour flight. As I walked into the arrivals area I got my first taste of how crowded China is – searching through the sea of faces holding signs, I wasn't sure who I should be looking for."
Läs Kelseys blogginlägg här!
China Photo T2T på Facebook
Läs mer om våra volontärer på Facebook