Swe Eng

IT-undervisning

Computer teaching

I en allt mer uppkopplad värld får datorn en allt större betydelse. De flesta av oss är så vana vid att ständigt ha tillgång till datorer och internet att vi känner oss illa till mods om vi måste spendera en dag utan dem. Att kunna hantera en dator är en förutsättning för de flesta jobb i väst och behovet av denna kunskap ökar också i fattigare länder. Trots detta har många människor runt om i världen inte tillgång till någon form av IT och utesluts därför från stora delar av samhället. Istället tvingas de till dåligt betalda jobb för att försörja sig.

Travel to Teach vill ge utsatta människor tillgång till och kunskap om informationsteknologi för att ge dem en chans till ett bättre arbete och en väg ut ur fattigdomen.

I Santa Tecla, El Salvador driver vi ett IT-projekt där volontärer tillsammans med lokala lärare lär barn och ungdomar att använda en dator och informationsteknologi. Behovet av kunskaper i IT är oerhört stort i landet och tillgång till lärare och maskiner är mycket begränsat. Volontärerna arbetar med att lära barnen grundläggande hård- och mjukvarukunskap, Officepaketet, Internet och inlärningsspel. Det går också utmärkt att kombinera IT-undervisning med att undervisa barnen i engelska.

Computer Teaching Program List

 Photo David, UK
I initially arrived in Phon Phisai intending to stay for the first month of my 3 month stay in Thailand, however that was nearly 5 months ago and despite trips to Namsom, Loei and Vietnam I've enjoyed it so much that I'm still here
Läs David's Volontärberättelse