Swe Eng

50+

Fifty plus

Inte bara studenter kan resa som volontärer. Om du är 50+ har du mängder av kunskaper och erfarenheter att erbjuda andra och en vistelse i ett annat land blir än mer berikande.

Volontärarbete ger ditt resande mening oavsett din ålder. Du får se platser och möta människor en turistresa aldrig skulle föra dig till och du får lära känna ett annat samhälle på djupet.

Vi föreslår att du tittar närmare på något av våra väletablerade program inom undervisning eller, särskilt om du har relevant utbildning, arbete inom medicin, IT, viltvård eller kvinnogrupper.

Önskar du kanske lite högre bekvämlighet än vi normalt erbjuder? Vi kan alltid hjälpa dig hitta ett boende med den komfort du önskar. Kontakta oss om du vill ha mer information om detta.

Oavsett dina intressen finns det alltid något du kan göra.

"Jag heter Kerstin Ahlzén. När jag grundade Travel to Teach hade jag just fyllt 56 och var nyanländ till Thailand. Jag ville till en början undervisa i engelska och liksom alla andra lärare var jag nervös. Den nervositeten släppte snabbt och inom loppet av två månader undervisade jag i fyra olika ämnen. Jag insåg hur mycket jag hade att erbjuda när jag var på plats och befann mig i en ny miljö, ett nytt sammanhang och ett helt nytt land.

Majoriteten av våra volontärer är mellan 18 och 30 år men vi anpassar oss gärna till de mer mogna. Vi har en stor variation på våra volontärer vad gäller både ålder, nationalitet och kön.

För grupper kan vi ordna specialprogram. Så om du övertygar några av dina vänner att göra en volontärresa tillsammans med dig är det ditt livs chans att få helt unika erfarenheter helt på dina villkor. Du kommer inte att ångra dig!"

Har du några frågor eller funderingar? kontakta oss så hjälper vi dig tillrätta!

"Jag har en stark tro på att det bästa man kan ge en person eller ett land är utbildning"

Kerstin Ahlzen, grundare av Travel to Teach.
 Photo Don, Canada
Travel to Teach volunteer assignments are developing into an annual event for me. I am now 72 years old and a retired Canadian teacher. I have just completed my second very rewarding and enjoyable adventure with Travel to Teach...
Läs Don's Volontärberättelse
 Photo Grupper
"Detta var min första dag i ett nytt land....." Alla våra berättelser är oredigerade och skrivna på engelska.
Läs om Universitty of North Carolinas tid i Pai
 Photo Phnom Penh School Dance Video
Watch
 Photo Ann-Marie, Australia
There is no age limit to being a Travel-to-Teach volunteer. I would recommend this experience to everyone. I always felt safe in Thailand and arrived home fitter and healthier than I have been for a long time.
Läs Ann-Marie's Volontärberättelse