Swe Eng

For Parents

For parents

"Som mor till två döttrar i 20-årsåldern har jag full förståelse för den oro en förälder känner när barnen, om än halvvuxna, reser iväg till andra sidan jordklotet. Det krävs mycket för att lita på att barnen blir väl omhändertagna när de reser på egen hand i ett främmande och fattigt land. Under de senaste 10 åren har jag fått se över 4000 volontärer komma och gå och jag har insett hur otroligt snabbt de anpassar sig till nya situationer och miljöer och hur underbart orädda de är, ofta med rätta."

Kerstin Ahlzen
Kerstin Ahlzen, Founder T2T

Vi på Travel to Teach strävar efter att erbjuda största möjliga trygghet för alla våra volontärer oavsett deras ålder. Vi undersöker noggrant de områden vi arbetar i för att försäkra oss om att de är så säkra som möjligt och om det är möjligt undviker vi att placera de yngsta volontärerna ensamma.

Vi har en minimiålder på 18 år. Det beror främst på att våra volontärer bör ha uppnått en viss mognad för att kunna visa tillbörlig respekt för sitt värdland.

Vi har alltid en engelsktalande programansvarig på plats som kan hjälpa volontärerna till rätta och finnas där i stort och smått som kan uppstå. På huvudkontoret kan du nå oss via telefon dygnet runt alla dagar i veckan i akuta lägen, det gäller både dig som förälder och volontären. Genom åren har vi stött på och löst de flesta problem som kan uppstå för en volontär. Vi har därför en bank av erfarenhet och namn på de bästa läkarna, sjukhusen, tandläkarna och hårfrisörerna på varje projektplats.

Om du är orolig för värdesaker under resan har varje projektansvarig ett säkert ställe där volontären kan få förvara till exempel pass, pengar och bankkort.

Har du några specifika frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss direkt, antingen per telefon eller via e-post till kontoret. Vårt arbetsspråk är i huvudsak engelska, men om du kontaktar Kerstin via e-post kan du få svar på svenska.

Telefon: +66 898174762 (GMT +7h).

e-posta Kerstin på: mailto:kerstin@travel-to-teach.org
eller Charlotte på: apply@travel-to-teach.org

 Photo Ann-Marie, Australia
There is no age limit to being a Travel-to-Teach volunteer. I would recommend this experience to everyone. I always felt safe in Thailand and arrived home fitter and healthier than I have been for a long time.
Läs Ann-Marie's Volontärberättelse
 Photo Siem Reap Blog
Arielle vann vår fototävling 2011. Följ hennes blog från Chiang Mai via Laos till Siem Reap och Bali.
Läs Arielles blog
Why Choose T2T?
What makes us different from other volunteer organisations?
Why Choose
 Photo Video: Lucy Rampling, Volunteer in Chiang Mai 2012
Watch