Swe Eng

Uppehållsår?

Gap year

Varför ta ett uppehållsår?

Det finns många fördelar med ett uppehållsår. Här är några av dem:

Förbättra dina karriärsmöjligheter - Ett välanvänt uppehållsår kan vara en enorm konkurransfördel på ditt CV. Du kommer att bli förvånad över hur många erfarenheter du får och hur utvecklas som person av tiden som volontär, och detta är något som uppskattas av arbetsgivare.

Ge tid för reflektion - Om du är osäker på vad du ska göra av ditt liv kan ett uppehållsår ge tid för funderingar och nya perspektiv inför stora och svåra beslut.

Testa dina gränser - Att arbeta som volontär ett år är en utmaning för dig! För många blir resan under uppehållsåret den första längre resan på egen hand. Du kommer att få stöta på främmande kulturer och miljöer och du får lära dig att anpassa dig till nya situationer.

Ha kul! - Om du har pluggat största delen av ditt liv förtjänar du ett års uppehåll, att ta en paus, se något nytt, skaffa nya vänner och ha kul utan att slösa bort tiden.

Hur bär jag mig åt?

För att få ut så mycket som möjligt av ditt uppehållsår bör du tänka igenom exakt vad du vill få ut av det och göra ordentlig research för att nå kunna nå dem.

Om du väljer att volontärarbeta med Travel to Teach hjälper vi dig gärna att nå dina mål och uppfylla dina personliga förväntningar. Som ett litet företag kan vi lätt anpassa oss till dina specifika önskningar och behov. Berätta för oss vad du vill ha så ska vi göra vårt bästa för att uppfylla det.

Om du vill ha inspiration, titta igenom våra projektsidor så får du tips och förslag på vad du kan göra under ditt uppehållsår.