Swe Eng

Guatemala FlagVolunteer Guatemala  |  Antigua

Volunteer Antigua

Antigua ligger 1500 meter över havet i Guatemalas centrala högland i ett departement som heter Sacatepéquez. Landskapet är fantastiskt vackert och de tre vulkaner som omger Antigua (Fuego, Agua and Acatenango) kan ses från alla gator i centrala staden. Centrala Antigua, som betyder gammal, är beklätt med ruiner av gamla kyrkor och hus målade i starka färger längs gatorna som utgår från den centrala Plazan. Antigua är känt som för sina språkskolor och volontärerna kommer att känna sig som hemma bland restaruanger, handarbetsaffärer och marknader.

Travel to Teach volontärprojekt kring engelskaundervisning ger volontärerna en fantastisk möjlighet att komma nära och upptäcka det vardagliga livet i Guatemala. Volontärer undervisar i allt från tal och skrift till att förbättra studenternas ordförråd. Vi har vanligtvis två till fyra lektioner per dag och nivån skiftar från nybörjare till gymnasieelever med relativt höga förkunskaper.

Många volontärer undervisar också på lärocenter och barnhem för barn som lever på gatan.

Vi arbetar också på ett flertal olika skolor. På dessa projekt sammarbetar vi med en certifigerad ESL lärare. Inom dessa projekt kommer volontärerna hjälpa till i klassrummet samt med läxor.

Priser är tillgängliga för valfri period mellan 2 veckor och 6 månader.

Visa priser i:
2 Veckor 4 Veckor 8 Veckor 12 Veckor 24 Veckor Extra Veckor
kr   - kr9563 kr13195 kr16137 kr26344 kr   -

Läs om hur vi använder våra avgifter eller jämför våra priser med andra volontärorganisationer
Se våra priser för andra platser eller kombinera din vistelse med vistelse på andra platser som del av en kombinationsresa.

Vad du Får
  • Hämtning vid flygplatsen eller busstationen
  • 24 timmar support
  • Introduktioin vid ankomst
  • Uppföljningsmöten minst en gång i veckan
  • Boende i privatrum hos värdfamilj
  • Lokal mobiltelefon till låns
  • Guidad tur i Antigua
  • Lektioner i spanska (tio timmar)
  • Salsalektioner en gång i veckan

Vad du måste betala utöver våra avgifter:

Application Process

Vår ansökningsprocess tar typiskt sett två till tre veckor men vi kan skynda på den om det behövs. När vi får in en första ansökan från dig kommer vi att sända en länk till Full application form att fylla i (på engelska)

(1) Fyll i en Initial Application form:
Den första steget i ansökningsprecessen är att fylla i en första ansökan. Vi kommer då att ge dig en första information och en länk till fornuläret för en full ansökan.

(2) Fyll i Full application form:
Fyll i den fulla ansökningen. När vi fått den kommer vi att hitta dn plats vi tror du kommer att trivas bäst och göra mest nytta.

(3) Information:
Vi kommer att skicka dis detaljerad information om platsen du skall till och uppgifter för inbetalningen. Du kan betala med kreditkort via PayPal eller med en banktransferering. Avgiften skall betalas senast två månader innan placeringen börjar.

(4) Kommunikation:
När du arrangerat din resa och köpt biljetter skall du meddela oss detta så vi kan planera att möta dig på flygplatsen eller tåg eller buss terminaler.


Datum för året 2017:
Mars: Sat 25
April: Sat 8, Sat 22
Mai: Sat 6, Sat 20
Juni: Sat 3, Sat 17
Juli: Sat 1, Sat 15, Sat 29
Augusti: Sat 12, Sat 26
September: Sat 9, Sat 23
Oktober: Sat 7, Sat 21
November: Sat 4, Sat 18
December: Sat 2, Sat 16, Sat 30
Datum för året 2018:
Januari: Sat 13, Sat 27
Februari: Sat 10, Sat 24
Mars: Sat 10, Sat 24
April: Sat 7, Sat 21
Mai: Sat 5, Sat 19
Juni: Sat 2, Sat 16, Sat 30
Juli: Sat 14, Sat 28
Augusti: Sat 11, Sat 25
September: Sat 8, Sat 22
Oktober: Sat 6, Sat 20
November: Sat 3, Sat 17
December: Sat 1, Sat 15, Sat 29

Travel to Teach volontärer bor antingen hos en väl underrsökt och godkänd medelklassfamilj eller i vårt volontärhus. . Båda boendena inneär frukost lunch och middag 7 dagar i veckan.

Varje volontär får en nyckel och kan komma och gå som han/hon vill men måste respektera de regler och rutiner som gäller för huset eller familjen. Normalt sett får du dela rum med en eller två andra. Det går att få privat rum men möjligheten är begränsad.

Antigua

La Antigua har en mängd små affärer och butiker där du kan köpa allt du kan tänkas vilja ha, som traditionella textilier, keramik, silver, antikviteter och andra föremål.

Det finns även en imponerande hantverksmarknad och en utomhusmarknad.

Det finns ett livligt nattliv som är centrerat kring Arco de Santa Catalina och ett eller två kvarter från Central Plaze. Där finns mängder med treliga ställen där du kan lyssna på antingen traditionell eller mordern musik och umgås med dina nyfunna vänner.

Antigua

Det finns ett överflöd av restauranger i La Antigua, både när det kommer till traditionell Guatemalisk och internationel mat. Priserna ligger på allt mellan under 1$ och uppåt, vilket gör att det alltid är lätt att hitta någonstans att äta, oberoende av vilken budget du har.

Guatemala har ett klimat som varierar från region till region, men landet har ändå två huvudsäsonger - en våt säsong och en torr säsong. Guatemala betraktas some ett tropiskt land, och kan därför njuta av ungefär 12 soltimmar om dagen, året runt. La Antigua är känd som "den eviga vårens stad".

Huvudorsaken bakom Guatemals stora variation i klimat har att göra med höjdskillnaderna i landet. Vädret i bergen i inlandet och kring La Antigua är vårigt, med varma dagar och kalla nätter. Kustregionerna tenderar dock att vara varma och fuktiga. I vilket fall så bär du vara beredd på regn, något som är vanligt i hela Guatemala, speciellt mellan juni och oktober.

Alla internationella flygningar landar på La Aurora International Airport, som ligger i Guatemala City, cirka 30-45 minuter från La Antigua.

Busstatioinen i La Antigua ligger fyra kvarter från vår där vår coordinator i Guatemala bor. Från busstationen kan du enkelt och billigt ta dig in till Guatemala City, samt ta lokala och regionala bussar.

Om du kommer med buss kommer du att mötas upp på busstationen. Flyger du möter vi upp dig på flygplatsen och ordnar med transport till Antigua och ditt boende.

Victor

Victor our project coordinator in Antigua was born in Guatemala City but grew up in the eastern part of Guatemala, in a little place called Zacapa (desert type, farm land, cowboy style). He moved to the United States when he was 4 years old, and learned how to speak Spanish and read and write in English. He has been living in Antigua for the past 5 years and will be marrying his lovely fiancée this year! Victor loves to have a good laugh, to eat good food and to play sports.


Resenärer från de flesta europeiska länder, Nordamerika, Australien och Nya Zealand tilldelas ett 90-dagars visa vid ankomst. Visumet kan förlängas på plats i guatemala, men processen är koplicerad och tidskrävande. Det rekommenderas att resenärer som önskar stanna längre än 90 dagar istället gör en kort resa till något av grannländerna (alla lättillgängliga från La Antigua). Som i de flesta länder måste man visa pass för att få komma in i landet, resenärens pass måste dessutom vara giltigt i minst sex månader ytterligare efter inresa i landet. Om du inte önskar göra en sådan här resa måste du ansöka om visaförlängning – din lokala koordinator kan hjäpa dig med detta.

Om du planerar att arbeta I Kambodja kommer du att behöva ett utdrag ur polisregistret innan du påbörjar din vistelse. För mer detaljer kring proceduren i ditt hemland, gå till: www.travel-to-teach.org/CRB-information.php

På alla andra platser kommer du att behöva följa Travel to Teach Child Protection Policy.

Vi rekomenderar att du rådfrågar en läkare angående vaccinationer innan du reser till Guatemala. Vaccination mot hepatit A och stelkramp är viktiga. Vaccination mot tyfiodfeber rekommenderas ofta av läkare, men det är inte särskillt vanligt i Guatemala

Det finns många apotek, men om du är i behov av specialmedicin rekommenderar vi att du tar med dig det hemmifrån.

En av förutsättningarna för att delta i våra program är att man har en rese försäkring. Det är nödvändigt att försäkringen täcker sjukhusvård och hemtransport vid olycka och sjukdom. Ni måste själva ordna försäkring och ta med en kopia som ni kan ge till våra platsansvariga.
Regler och förutsättningar

Du kommer att få ett certifikat som bekräftar var och när du arbetat.

Alla volontärer måste läsa igenom och godkänna våra regler innan de kan accepteras till våra program.
Regler och förutsättningar
Regler och förutsättningar som PDF-fil

Är du en volontär?
Är du en person som är lämpad som volontär?
Vem bör bli volontär
Guatemala Photo Volunteer Newsletter
Håll dig underrättad om vad Travel to Teach och våra volontärer gör genom vårt Nyhetsbrev. Alltid på engelska.
Läs eller prenumerera
Why Choose T2T?
What makes us different from other volunteer organisations?
Why Choose