Swe Eng

Indien FlagVolontär Indien  

Volunteering in India Från Bhagwatgita till Bollywod har den indiska kulturen fascinerat världen genom alla tider. Religion, vetenskap, litteratur, konst och musik har alla hämtat inspiraiton från det enorma landet och det upphör aldrig att förtrolla och förbrylla. Landet är en paradox av mystiskt stiliga och fattigt smutsiga, det lunga alvarliga och det kaotiska, det moderna och det historiskas, en paradox man inte kan förstå utan att uppleva den.

Från volontärhemmets veranda kan du betrakta den lokala kamelföraren strosa förbi, en ensam påfågel på hustaket och charlakansröda papegojor i träden medan sariklädda kvinnor mjölkar kon och killingen retar gårdens hundvalp. Utefter gatan står grupper av barn i uniform i väntan på bussen som tar dem till privatskolan i staden, medan fattigare barn knatar förbi dem på väg till den näraliggande byskolan.

Trots den nyliga "ekonomiska boomen" har stora delar av den indiska befolkningen lämnats efter. Kastsystemet skapar en socioekonomisk begränsning som har förvärrats av industrialiseringen. Stora delar av befolkningen har mycket små möjligheter att förändra sina levnadsförhållanden. Folket i Rajasthan är stolta över sitt rika kulturarv men genom brist på mat, utbildning och sanitära förhållanden lever stora delar av befolkningen i en fattigdom vi har svårt att föreställa oss.

Volontärplatser

Indien Fakta

Invånare:  New Delhi
Huvudstad:  1,178,267,000
Officiellt språk:  Hindi
Dominerande Religion:  80.5% Hinduism
läskunnighet:  61%
Kvinnlig läskunnighet:  47.8%
Gini, jämlikhetsindex:  36.8
BNP/Capita:  2,930

Rajasthan, maharadjornas land, är en vibrerande exotisk stad fylld av tradition och kunglig ståt mot sandiga ökenvidder. Delstaten rymmer en enorm mångfald i allt: människor, vanor, kultur, klädsel, musik, dialekter, mat och lanskap.

I lomgivningarna finner du både ointagliga fort och magnifika palats. Det är rikt på musik, dans, konst och hantverk och inte minst äventyr. Det är en delstat som aldrig slutar förtrolla. Magiken i Rajasthan finns i dess historia och i de otaliga berättelserna om kärlek, makt och offer från varje liten by. Landskapet varierar från de höga bergen i Aravalies – en av världens högsta bergskedjor – till de gyllne sanddynerna i Indiska öknen, subkontinentens enda öken, till prunkande gröna skogar med tigrar, elefanter, kameler och pantrar. Radjasthan erbjuder oändliga möjligheter att utforska, uppleva och låta sig förälskas.

Travel to Teach i Rajasthan arbetar tillsammans med en lokal organisation för att utveckla de lägre kasternas livssituation. Mer exakt arbetar vi i en liten lågkastby strax utanför Sikar, en stad ca 115 km norr om Jaipur.

.

Back to top
Adam, Sweden
"When I decided to go to India I had no idea what to expect and I had heard stories from some people about the larger organizations..."
Läs Adam's Volontärberättelse
Asian Combination Stays
Combine volunteering in India with stays in Nepal, China, Thailand, Vietnam, Cambodia or Laos
Combinations
Carla, Spain
"I had always dreamt of going to India. My mother said that I was still too young, however this year I suggested it and her answer was that I could go. My dream had come true."
Läs Carla's Volontärberättelse