Swe Eng

India FlagVolunteer India  |  Sikar

Volunteer Sikar

Rajasthan är en livlig, exotisk delstat där tradition och kunglig glans möts i en explosion av färger mot den stora bakgrunden av sand och öken. Den har en ovanlig mångfald i hela sin form – folk, seder, kultur, musik, dialekter och landskap.

Landet är försett med oövervinnliga fort och magnifika palats. Det är land rikt på musik, dans, konst och äventyr. Det är en delstat som aldrig upphör att fascinera och förtrolla. Rajasthans magi, denna gamla kungaboning, är en av de mest exotiska och oöverträffliga i världen. Historien är så rik att varje vägkant har sina egna berättelser om tapperhet och offer. Rajasthan ger rikligt med utrymme för utforskning. Panoramautsikten över staden är fascinerande med höga kullar av Aravalies - en av de äldsta bergskedjor i världen - och de gyllene sanddynerna i den stora indiska öknen - den enda öknen i subkontinenten. Här har du underbara sanddyner och frodiga gröna skogar med dess djurliv som tigrar, elefanter, kameler, apor, pantrar etc.

Travel to Teach projekt i Rajasthan arbetar med lokala partners för att fokusera sina ansträngningar på att utveckla de lägre kasterna i samhället. Specifikt arbetar vi i en liten by strax utanför Sikar, en stad ca 115 km norr om Jaipur.

Sikar

Huvudprojektet har under det senaste åren varit i byn Banjara Basti med syfte att ”hjälpa till självhjälp”. Människor i byn saknar grundläggande behov så som vatten, elektricitet, utbildning, sysselsättning och hygien. De har inte tillgång till skolor, daghem, sjukvård eller utbildningscenter. De flesta saknar kompetens, kunskap och utbildning för att tjäna pengar för sitt uppehälle.

Vår samarbetsorganisation har inlett en strävan för att stödja folket i Banjara Bast genom att ge dem grundläggande utbildning, hälsoanläggningar och workshops för att hjälpa till med att förbättra levnadsvillkoren och göra dem självförsörjande steg för steg.

Volontärer har möjlighet att hjälpa till med följande:

- Daghem

-Utbildning (generellt)

-Stärka kvinnors roll

-Hälsomedvetenhet

-Barn med mentala utmaningar

-Renovering / Konstruktion

-Workshops för kompetens utveckling

-Sport och nöje

Narturligtvis så krävs en hel del pengar för att genomföra alla planer men de görs ett steg i taget och försöker ta itu med alla åtaganden stegvis. Det är endast ett år sedan projektet i Banjara Basti startades, och på bara det året har stora steg tagits mot en verklig utveckling!

Samhället är i behov av allting. Således, i oavsett vilken form du kan stödja dem är det väldigt viktigt och till stor hjälp för dem – även om det bara är din närvaro!

Priser är tillgängliga för valfri period mellan 2 veckor och 6 månader.

Visa priser i:
2 Veckor 4 Veckor 8 Veckor 12 Veckor 24 Veckor Extra Veckor
kr6804 kr8459 kr11862 kr15264 kr25470 kr874

Läs om hur vi använder våra avgifter eller jämför våra priser med andra volontärorganisationer
Se våra priser för andra platser eller kombinera din vistelse med vistelse på andra platser som del av en kombinationsresa.

Vad du Får
  • Hämtning vid flygplatsen och transport till Delhi med vår partnerorganisation
  • En natts vistelse på hotell I början/slutet av din vistelse om behov finns
  • Transport till och från projektplatsen
  • Introduktion vid ankomst
  • Stöd 24 timmar om dygnet
  • Boende i rum som delas med en annan volontär
  • Mat – Tre mål om dagen, frukost, lunch och middag, alla med te och kaffe
  • Bekvämligheter så som DVD-spelare, TV, spel, internet och tillgång till telefon
  • Introduktionsseminarium, samt lektioner i histora, kultur och språk.
  • Återkommande uppföljande möten
  • Seminarium om den lokala kulturen i form av mat, kläder, dans och så vidare
  • Lektioner i Hindi
  • Hjälp på plats med att arrengera egna utflykter
Vad du måste betala utöver våra avgifter:
  • Din resa till Delhi
  • Vaccinationer och visum
  • Nödvändiga försäkringar

Application Process

Vår ansökningsprocess tar typiskt sett två till tre veckor men vi kan skynda på den om det behövs. När vi får in en första ansökan från dig kommer vi att sända en länk till Full application form att fylla i (på engelska)

(1) Fyll i en Initial Application form:
Den första steget i ansökningsprecessen är att fylla i en första ansökan. Vi kommer då att ge dig en första information och en länk till fornuläret för en full ansökan.

(2) Fyll i Full application form:
Fyll i den fulla ansökningen. När vi fått den kommer vi att hitta dn plats vi tror du kommer att trivas bäst och göra mest nytta.

(3) Information:
Vi kommer att skicka dis detaljerad information om platsen du skall till och uppgifter för inbetalningen. Du kan betala med kreditkort via PayPal eller med en banktransferering. Avgiften skall betalas senast två månader innan placeringen börjar.

(4) Kommunikation:
När du arrangerat din resa och köpt biljetter skall du meddela oss detta så vi kan planera att möta dig på flygplatsen eller tåg eller buss terminaler.


Datum för året 2017:
Mars: Thu 30
April: Thu 6, Thu 13, Thu 20, Thu 27
Mai: Thu 4, Thu 11, Thu 18, Thu 25
Juni: Thu 1, Thu 8, Thu 15, Thu 22, Thu 29
Juli: Thu 6, Thu 13, Thu 20, Thu 27
Augusti: Thu 3, Thu 10, Thu 17, Thu 24, Thu 31
September: Thu 7, Thu 14, Thu 21, Thu 28
Oktober: Thu 5, Thu 12, Thu 19, Thu 26
November: Thu 2, Thu 9, Thu 16, Thu 23, Thu 30
December: Thu 7, Thu 14, Thu 21, Thu 28
Datum för året 2018:
Januari: Thu 4, Thu 11, Thu 18, Thu 25
Februari: Thu 1, Thu 8, Thu 15, Thu 22
Mars: Thu 1, Thu 8, Thu 15, Thu 22, Thu 29
April: Thu 5, Thu 12, Thu 19, Thu 26
Mai: Thu 3, Thu 10, Thu 17, Thu 24, Thu 31
Juni: Thu 7, Thu 14, Thu 21, Thu 28
Juli: Thu 5, Thu 12, Thu 19, Thu 26
Augusti: Thu 2, Thu 9, Thu 16, Thu 23, Thu 30
September: Thu 6, Thu 13, Thu 20, Thu 27
Oktober: Thu 4, Thu 11, Thu 18, Thu 25
November: Thu 1, Thu 8, Thu 15, Thu 22, Thu 29
December: Thu 6, Thu 13, Thu 20, Thu 27
Sikar

Du bor i en värdfamilj på en bondgård nära byn där du får möjlighet att uppleva en typisk indiska (högkast-)familj och lära dig om deras vanor och den lokala kulturen, samtidigt som du kan utforska några av Indiens fantastiska platser.

På gården finns rena och bekväma rum (två personer delar) med fläktar och europeisk toalett, vatten dygnet runt, varmvatten, elektricitet, ett välutrustat kök, en matsal och gott om plats för att organisera workshops och möten mellan kulturer, umgås eller bara koppla av. Gården ligger 6 kilometer från Sikar där volontärerna kan utforska fascinerande marknader och ett turistfritt stadsliv.

Sikar

Du kommer som volontär att leva tillsammans med en trevlig, omhändertagande indisk familj som liknar alla andra i området. Medan du bor på gården är du en del av hushållet, inte en turist som står utanför och betraktar. Du får därför en unik möjlighet att verkligen lära känna det lantliga Rajasthan, en kultur, ett folk och en livsstil som förblivit oförändrad i flera generationer.

Marknader, högtider och fester
Rajasthans kultur finns närvarande överallt men syns kanske tydligast årets många högtider: religiösa firanden, bröllop, födelsedagar och marknadsdagar. Byborna är stolta över sina liv och sin kultur och tycker om att visa upp den för internationella gäster så räkna med att bli bjuden. På marknaderna i Sikar finns också möjlighet att välja bland alla de tyger och smycken som Rajasthan är världsvida känt för.

Dessutom får du som volontär vara med i en rad professionellt arrangerade kulturworkshops där du får både teoretisk och praktik kunskap i indiska aktiviteter som Yoga, meditation, språk, matlagning, kläder och hennamålning. Vi kan också ordna billiga utflykter till Jaipur, Pushkar, Rantambore och andra intressanta platser.

Sikar

Du äter på gården: nyttig, god, lokalproducerad och hemmalagad vegetarisk mat tre gånger om dagen: frukost, lunch och middag med te och kaffe. Måltiderna består vanligtvis av ägg (för västerlänningar), yoghurt, te, ris och två sortsers vegetarisk mat anpassad till säsongen. Det finns en liten affär nära gården där du kan köpa godis, chips, nötter, läsk och småsaker.

Om du själv vill laga mat, västerländsk eller träna på det indiska köket, får du gärna låna köket på din fritid.

Indien har tre årstider, varmt och vått, varmt och torrt och kallt (men ganska varmt för oss ändå). De bekvämaste månaderna är från november till februari när dagarna är varma men kvällarna kan bli lite kalla. Under sommaren kan det bli extremt hett med monsunregn från mitten av juni till mitten av september. Vi rekommenderar att du har med tunna bommuls- och linnekläder för den varma säsongen medan lite varmare kläder behövs under vintern och regnkläder för monsunperioden.

Sikar Väderdiagram
Volunteer Sikar Weather Image

Till Rajasthan går många av de nationella motorvägarna, bland annat den stora NH8 som är indiens första 4-8-fils motorväg. Du kan också åka tåg eller buss och mellan de största städerna även flyga.

Flyg: Det finns tre stora flygplatser i Rajasthan: Jaipur, Udaipur och Jodhpur. Till dessa kan du flyga från fler av Indiens stora flygplatser, som Dehli och Mumbai.

Tåg: Det går tåg mellan alla större städer i Indien, från till exempel Delhi och Mumbai till Jaipur, Ajmer, Udaipur och Jodhpur.

Väg: Det går flera större motorvägar till Rajasthan.

Madan

Since retiring from the Indian airforce Madan has coordinated more than 300 international volunteers. He now hosts volunteers on his families farm. Madan speak excellent English and gives a superb introduction to Indian culture.


Gunilla

Gunilla joined her sister in law Signhild volunteering in India in 2007. Gunilla's main concerns are the community develop projects that run in a village close to the volunteer house.


Signhild

A retired head teacher in Adult Education from Sweden, Signhild volunteered with Travel to Teach in Thailand in the year 2007 and then went on to India. When Signhild decided to develop programs in India she was a natural partner organisation for Travel to Teach.


Du behöver ett visum för att åka till Indien. Vi rekommenderar att du ansöker om ett turistvisum ssom gäller från tre till sex månader och kostar ca 50 Euro.

Du bör ansöka om ett turistvisum, om du nämner volontärarbete kommer det att komplicera handläggningen.

Du kan få ett visum från en Indisk ambassad i ditt land eller ansöka via nätet.

Om du planerar att arbeta I Kambodja kommer du att behöva ett utdrag ur polisregistret innan du påbörjar din vistelse. För mer detaljer kring proceduren i ditt hemland, gå till: www.travel-to-teach.org/CRB-information.php

På alla andra platser kommer du att behöva följa Travel to Teach Child Protection Policy.

Vaccinerna nedan rekommenderas för resor i Södra Asien. Du bör besöka en vaccinationscentral och tillsammans med dem besluta vilka vaccin du kommer att behöva med utgångspunkt i dina exakta resplaner.

Hepatit A: Rekommenderas för alla. Hepatit A-viruset smittar genom direkt personkontakt men du kan också få det via vatten, is, skaldjur hämtade från smittade vatten, frukt, grönsaker och annan mat du äter rå och som kan ha haft kontakt med smittan under skörd eller tillagning.

Hepatitis B: Rekommenderas särskilt om du kan komma i kontakt med blod eller andra kroppsvätskor (till exempel som hälsoarbetare), kommer att ha sexuell kontakt med någon invånare eller om du kommer att genomgå någon medicinsk behandling. Hepatit B vaccin rekommenderas också för alla barn mellan 11-12 år som inte fick vaccinet som små barn.

Tyfus: Tyfus är en febersjukdom som du kan få genom smittat dricksvatten och mat eller genom drycker som tillagats av en smittad person. Stora utbrott beror oftast på att smittad avföring kommit ut i dricksvattnet eller genom mat såld på gatan med begränsade möjligheter till hygien. Vaccination är extra viktigt då det finns salmonellatyfus som är multipelresistent mot antibiotika i denna region. Det har också nyligen kommit rapporter om virus resistenta mot behandling i både Indien och Nepal.

Japansk encephalit: Du bör ta detta vaccin eftersom du kommer att vara på landsbygden. Du bör också ta det om du skulle hamna i områden där utbrott förekommit.

Rabies: om du tror att du kommer att ha direktkontakt med djur (vilket är sannorlikt på gården) och inte kommer ha nära tillgång till vård.

Rutinvaccin: Du bör ha vaccin mot stelkramp, difteri, mässling, påssjuka, röda hund, polio och vattkoppor. Kontrollera att du har dessa sedan din barndom.

Malaria
Malaria är en allvarlig sjukdom som i värsta fall kan få dödlig utgång. Människor får smittan genom bett av myggor som bär på en parasit. Sjukdomen kan förebyggas genom ett profylax som du kan få utskriven på recept av en dator. I södra Asien är risken för smitta stor även i städerna så vi rekommenderar att du skaffar sådan medicin. OBS: Chloroqunine är inte något effektivt malariamedel i Indien. Du kan också skydda dig mot smitta genom att akta dig för att bli biten, genom kläder och myggnät. För mer information om malariarisk och förebyggande åtgärder, se Information for Travelers to South Asia.

En av förutsättningarna för att delta i våra program är att man har en rese försäkring. Det är nödvändigt att försäkringen täcker sjukhusvård och hemtransport vid olycka och sjukdom. Ni måste själva ordna försäkring och ta med en kopia som ni kan ge till våra platsansvariga.
Regler och förutsättningar

Du kommer att få ett certifikat som bekräftar var och när du arbetat.

Alla volontärer måste läsa igenom och godkänna våra regler innan de kan accepteras till våra program.
Regler och förutsättningar
Regler och förutsättningar som PDF-fil

India Photo Carla, Spain
"I had always dreamt of going to India. My mother said that I was still too young, however this year I suggested it and her answer was that I could go. My dream had come true."
Läs Carla's Volontärberättelse
Asian Combination Stays
Combine volunteering in India with stays in Nepal, China, Thailand, Vietnam, Cambodia or Laos
Combinations