Swe Eng

Laos FlagVolontär Laos  

Volunteering in Laos Laos har länge varit en del av Sydöstasiens backpackerstråk genom att förbinda Kambodja och Thailand, men börjar nu utvecklas till en turistdestination i sig. Det är ett av världens fattigaste länder men befolkningen är extremt vänlig och välkomnande. Volontärerna kommer att se vilket nöje de har av att lära nya saker.

Som volontär med Travel to Teach kan du erbjuda möjligheter till utbildning utöver vad de flesta i Laos har tillgång till, alltmedan du lever integrerad i en kultur som fortfarande i stora stycken orörd av moderna, västerländska vanor.

Travel to Teach erbjuder sina volontärer att kombinera sin tid i Laos med ett av våra andra program i Sydöstasien, som Thailand, Kambodja eller Bali, genom en kombinationsresa.

Volontärplatser

Laos Fakta

Invånare:  Vientiane
Huvudstad:  6,320,000
Officiellt språk:  Lao
Dominerande Religion:  67% Buddhist
läskunnighet:  68.7%
Kvinnlig läskunnighet:  60.9%
Gini, jämlikhetsindex:  34.6
BNP/Capita:  859

Travel to Teach i Laos ligger i dett lilla världsarvsmärkta samhället Luang Prabang. Omgivet av de typiska laotiska höga bergen och intill floderna Mekong och Nam Song finns här en skönhet som är svår att konkurrera med. Tillsammans med gamla buddistiska tempel och franska kolonialbyggnader gör naturen Luang Prabang till en stad att bli förälskad i.

Travel to Teachs verksamhet utgår från ett bibliotek beläget i en av Luang Prabangs största ‘gymnasieskolor’. Biblioteket är en självständig verksamhet och används också av flera andra näraliggande skolor. Det lyder under den Laotiska nationella bibliotekslagen och stöttas av volontärorganisationen ‘The Language Project’.

Back to top
Laos Photo Arielles reseblog
Arielle vann vår fototävling 2011 och reste runt till våra projekt i sydostasien 2012. Läs hennes blog från resan...
Läs Arielles blog

"I am in my fourth week at Luang Prabang and have slipped into a comfortable routine – but something astonishing happens just about every day... "
Läs Tina's Volontärberättelse
Why Choose T2T?
What makes us different from other volunteer organisations?
Why Choose
Laos Photo Volunteering in Luang Prabang Video
Watch
Laos Photo Alena's Luang Prabang Volunteer Blog
"Luang Prabang is an amazing place to live. One of my favorite ways to spend free time was to cycle around the city, stopping at unfamiliar neighborhoods, temples, and street vendors' stalls."
Läs Alenas blogginlägg från Laos här!