Swe Eng

Nicaragua FlagVolunteer Nicaragua  |  Granada

Volunteer Granada

Många guideböcker menar att Granda är ett fantastiskt basläger för ett centralamerikanskt äventyr. Det kan dock hända att du efter att ha tagit del av denna fantastiska stad frågar dig vad vitsen är med att lämna den alls är. Staden är hem för några av centralamerikas vackraste kyrkor, den bäst bevarade koloniala arkitekturen i centralamerika, förstklassiga restauranger och kafeer, och någon av den mest fantastiska befolkning du någonsinn kommer träffa. Granda har allt du kan tänkas behöva och vilja ha.

När volontärer bestämmer sig för att ta en lång weekend så finns det fantastiska severdigheter endast ett par timmar från staden. Tillexempel partystranden San Juan Del Sur, en förstklassig konstmarknad i Masaya, vulkaner som du måste vara galen om du försöker bestiga (dock är det vanligt att folk försöker sig på det), arkeologiska utgrävningar så som Leon Viejo och Huellas de Acahucelinnca. Med så mycket spännande saker att uppleva är det knappast förvånande att Granda är en av de snabbast växande turistresmålen i centralamerika.

Granada

Vi arbetar med en organisation som fokuserar på utbildning för barn. 2002 startade de i en liten by by i utkanten av Granada, och nu hjälper de över 2000 barn i fattiga områden. Volontärerna åker ut till skolorna och assisterar lärarna, undervisar de yngsta barnen, håller i idrottsaktiviteter, hjälper barnen bli bekväma med att använda datorer, undervisar i engelska och hjälper almänt till med att motivera barnen till att lära sig.

Priser är tillgängliga för valfri period mellan 2 veckor och 6 månader.

Visa priser i:
2 Veckor 4 Veckor 8 Veckor 12 Veckor 24 Veckor Extra Veckor
kr5195 kr6023 kr7678 kr9333 kr14298 kr414

Läs om hur vi använder våra avgifter eller jämför våra priser med andra volontärorganisationer
Se våra priser för andra platser eller kombinera din vistelse med vistelse på andra platser som del av en kombinationsresa.

Vad du Får

  Airport/Bus Station pick up and return
  24 hour support
  Orientation upon arrival
  Regular weekly follow up meetings
  Accommodation in a private room in a volunteer house in historic town center with full facilities including wi fi
  Local mobile phone
  Nicaraguan cultural introduction
  Nicaraguan cooking classes (3 hours)
  Spanish lessons (20 hours)

Vad du måste betala utöver våra avgifter:

Application Process

Vår ansökningsprocess tar typiskt sett två till tre veckor men vi kan skynda på den om det behövs. När vi får in en första ansökan från dig kommer vi att sända en länk till Full application form att fylla i (på engelska)

(1) Fyll i en Initial Application form:
Den första steget i ansökningsprecessen är att fylla i en första ansökan. Vi kommer då att ge dig en första information och en länk till fornuläret för en full ansökan.

(2) Fyll i Full application form:
Fyll i den fulla ansökningen. När vi fått den kommer vi att hitta dn plats vi tror du kommer att trivas bäst och göra mest nytta.

(3) Information:
Vi kommer att skicka dis detaljerad information om platsen du skall till och uppgifter för inbetalningen. Du kan betala med kreditkort via PayPal eller med en banktransferering. Avgiften skall betalas senast två månader innan placeringen börjar.

(4) Kommunikation:
När du arrangerat din resa och köpt biljetter skall du meddela oss detta så vi kan planera att möta dig på flygplatsen eller tåg eller buss terminaler.


Datum för året 2017:
Mars: Sat 25
April: Sat 8, Sat 22
Mai: Sat 6, Sat 20
Juni: Sat 3, Sat 17
Juli: Sat 1, Sat 15, Sat 29
Augusti: Sat 12, Sat 26
September: Sat 9, Sat 23
Oktober: Sat 7, Sat 21
November: Sat 4, Sat 18
December: Sat 2, Sat 16, Sat 30
Datum för året 2018:
Januari: Sat 13, Sat 27
Februari: Sat 10, Sat 24
Mars: Sat 10, Sat 24
April: Sat 7, Sat 21
Mai: Sat 5, Sat 19
Juni: Sat 2, Sat 16, Sat 30
Juli: Sat 14, Sat 28
Augusti: Sat 11, Sat 25
September: Sat 8, Sat 22
Oktober: Sat 6, Sat 20
November: Sat 3, Sat 17
December: Sat 1, Sat 15, Sat 29

Volontärerna bor på något av de guesthouses som vår partnerorganisation sammarbetar med. Alla ligger i det så kallade historiska distriktet, nära El Parque Central. Trots att boendet är enkelt så är det rent, säkert och bekvämt. Alla guesthouses har tvättstuga och fullt utrustade kök. WiFi ingår och man kan välja mellan att sova i sovsal eller i ett privat rum.

Granadas nattliv är centrerat kring La Calzada, en gågata med mänder av restauranger och barer. Det finns massor av matbutiker, marknader och apotek runt om i staden. Är du intresserad av musik kan du nästan dagligen hitta livespelningar på olika platser och på helger spelas musikaler och teater på Casa de los Keones. Annan underhållning inkluderar en biograf, museum, pooler, och mängder med aktiviteter så som pubquizzes och pokerturneringar.

Helgutflykter kan göras till bland annat Ometepe, en vulkanisk paradisö, eller San Juan del Sur, en avslappnad surfby som sägs ha Nicaraguas bästa nattliv. Man kan vandra på vulkaner som Momotombo och Masaya, man kan besöka kolonistaden Leon, eller Viejo Leon som finns med på UNESCOs lista över världsarv. Möjligheterna är oändliga – vi lovar att du inte kommer sitta syslolös under dina lediga dagar.

Nicaragua har många lokala och unika maträtter. Gallo pinto är en ris- och bönrätt som har en unik och god smak, den serveras oftast med ägg, biff eller kyckling. Andra lokala delikatesser är vigarones, revueltas och nictamales – en Nicaraguansk vairant av tamale. Dessa kan hittas i princip överallt runt om i Granada.

Macua är en nationaldryck som är fantastiskt uppfriskande, den ebstår av rom, guavajuice, citron och socker.

Självklart finns det ett överflöd av restauranger som sververar annan mat än den lokala. Du kommer kunna tästa nya restauranger i månader och genom maten förflytta dig till Frankrike, Italien, Kina, Japan och många andra intressanta platser med intressant och god mat. Det finns självklart även fantastiska små kaffehus som man kan besöka för att dricka och njuta av inhemskt Nicaraguanskt kaffe.

Granda har ett tropiskt klimat och är varmt året om. Förvänta dig dagsteperaturer mellan 27-29 grader och upp emot 35 grader mitt på dagen. Rengnperioden är mellan juni och oktober.

Nicaragua har en internationell flygplats som är belägen i Managua, Nicaraguas huvudstad och mest befolkade stad. Lokala bussar går hela dagen och tar lite över en timme. Du kan även ta en taxi, vilket sparar dig omkring 20 minuter

Pauline

Pauline came from Australia to volunteer in Granada nine years ago. Having experienced various cultures and a varied background, she takes great pleasure in working with a multi-cultural group of volunteers. Pauline is the operations officer of our Nicaragua programs.


Visa är inte nödvändigt för vistelse under 90 dagar för invånare från de flesta länder. Det finns dock en del undantag och det bästa sättet att hitta utförlig infromation är att besöka ditt lands lokala myndighet för utförlig infromatin.

Om du planerar att arbeta I Kambodja kommer du att behöva ett utdrag ur polisregistret innan du påbörjar din vistelse. För mer detaljer kring proceduren i ditt hemland, gå till: www.travel-to-teach.org/CRB-information.php

På alla andra platser kommer du att behöva följa Travel to Teach Child Protection Policy.

Vi rekommenderar att du besöker din läkare helst någon månad före avresan.

En av förutsättningarna för att delta i våra program är att man har en rese försäkring. Det är nödvändigt att försäkringen täcker sjukhusvård och hemtransport vid olycka och sjukdom. Ni måste själva ordna försäkring och ta med en kopia som ni kan ge till våra platsansvariga.
Regler och förutsättningar

Du kommer att få ett certifikat som bekräftar var och när du arbetat.

Alla volontärer måste läsa igenom och godkänna våra regler innan de kan accepteras till våra program.
Regler och förutsättningar
Regler och förutsättningar som PDF-fil

Är du en volontär?
Är du en person som är lämpad som volontär?
Vem bör bli volontär
Why Choose T2T?
What makes us different from other volunteer organisations?
Why Choose