Swe Eng

 FlagVolontär   

Volunteering in Nicaragua Nicaragua är ett land med stora kontraster. Med över 50 vulkaner, historiska kolonianska städer, vita sandstränder och ett levande nattliv, är det ett land som kan förundra även den mest inbitna resenären. Kusterna är kända för fantastisk surfning och dykning, och mitt emellan de båda kusterna kan du råka stöta på en vrålapa på väg till någon av de många lagunerna. På torgen i städerna kan du lyssna till historier om den väldigt aktiva historien kring några av amerikas äldsta kolonialstäder.

Man behöver dock inte ta sig långt från stadskärnan för att bevittna faktumet att Nicaragua har gått igenom stora svårigheter genom åren. Nicaragua har genomlevt inbördeskrig, diktaturer, ekonomiska sanktioner och tragiska naturkatastrofer under nittonhundratalet, och effekterna av detta kan fortfarande idag beskådas runt om i landet. Det är det fattigaste landet på de amerikanska kontinenterna, och även om de har gjort fantastiska framsteg de senaste 20 ären så finns det fortfarande mycket arbete kvar. Vi på Travel to Teach är aktiva runt om i landet. Vi arbetar med skolor och barnhem för att föbättra framtidsutsikterna för det Nicaraguianska folket. Målet är att tillsamman med lokalbefolkningen bidra med de verktyg som landet behöver för att hela befolkningen skall kunna leva ett lyckligt liv med så mycket möjligheter som möjligt.

Det är svårt att inte förälska sig i Nicaragua och dess befolkning och landets fantastiska kontraster. Besökare kommer upptäcka en befolkning som är extremt stolta över sin histora och som är optimistiska inför framtiden. Till skillnad från många av landest mer välbesökta grannar så har Nicaragua mängder med ouptäckta guldklimpar och äventyr som gör landet till den perfekta destinationen för början på ett nytt äventyr!

Volontärplatser

Fakta

Invånare:  Managua
Huvudstad:  5,700,000
Officiellt språk:  Spanish
Dominerande Religion:  Catholisism
läskunnighet:  78%
Kvinnlig läskunnighet:  78%
Gini, jämlikhetsindex:  40
BNP/Capita:  $4,500

Beläget på stranden av centralamerikas största sjö utgör Granada en kolonial juvel olik någon annan plats på denna jord. Staden grundades 1521 och är en av de äldsta kolonialstäderna i denna del av världen. Stadens historia inkluderar flertalet piratattacker, ett övertagande av staden av Filibuster, Wiliam Walker, ett inbördeskrig med den rivalierande grannstaden Leon, och mycket, mycket mer. Den vackra arkitekturen, det långsammare tempot, de många sevärdigheterna och andra aktiviteter gör att staden är det perfekta remsmålet för en lång semester. Men vi varnar dig, du kan komma att besluta dig för att stanna för gott.

Back to top
Nicaragua Photo Volunteer Newsletter
Håll dig underrättad om vad Travel to Teach och våra volontärer gör genom vårt Nyhetsbrev. Alltid på engelska.
Läs eller prenumerera
Kombinationsresor
Rabatter på resor till flera platser.
Kombinationer
Nicaragua Photo T2T på Facebook
Läs mer om våra volontärer på Facebook
Why Choose T2T?
What makes us different from other volunteer organisations?
Why Choose