Swe Eng

Renoverings- och engelskaläger

Restoration camps

Under skolloven har Travel to Teach olika sommarläger för skolornas elever och volontärer. De flesta innehåller en del engelskaundervisning kombinerat med andra aktiviteter som sport, konst och musik, samtidigt som man arbetar med välbehövlig renovering av resurssvaga skolor.

Vårt första renoveringsläger ordnades 2005 på Meechai-skolan i Nongkhai i Thailand. Skolan var mycket sliten och lokala myndigheter ville stänga den. De kallade till lokalt möte för att meddela detta men när de såg resultatet av vårt arbete ändrade de sig. Skolan är fortfarande öppen och vi arbetar fortfarande där med undervisning under terminerna och på sommaren med underholl av våra renoveringar.

Under renoveringslägret ordnade vi elekricitet och vatten. Vi målade väggar, golv och tak inne och ute, fixade toaletterna och fräschade upp barnens lekplats. Kosmetiskt arbete som att måla och dekorera gör volontärerna tillsammans med personal och barn, men elektricitet och vatten/avlopp föredrar vi att betala hantverkare för att göra.

Renoveringsarbete är ofta perfekt för gruppvolontärresor, till exempel ett gäng vänner, en skolklass eller en arbetsplats. Många uppskattar att kunna arbeta tillsammans i grupp och att se ett konkret resultat av sitt arbete.

För att läsa mer om renoveringsläger i Nong Khai, klicka här.

Restoration Camps Program List