Swe Eng

Sri Lanka FlagVolunteer Sri Lanka  |  Pinnawala

Volunteer Pinnawala

Vårt volontärhus ligger på en farm som ligger ungefär 6 mil från Colombo och 4 mil från Kandy. Det ligger i ett område med många små byar på bergssluttningarna. Farmen vi bor på betsår mest av banan och kokosnötsodlingar som ligger vid en flod. På andra sidan floden ligger Sri Lankas största elefantuppfödning som etablerats sen 1975 av regerningens vilddjursdepartement. När elefanter skadat sig eller av annan anledning måste vara ensama förs dom oftast över till vår sida av floden på ett område av farmen.

För att komma till närmaste byhandel eller till skolan lånar vi cycklar från farmen.

Pinnawela ”barnhem” för elefanter är beläget nordväst om staden Kegalla , halvvägs mellan den nuvarande huvudstaden och det antika kungliga residenset Kandy i bergen i centrala Sri Lanka. Barnhemmet grundades 1975 av den Sri Lanska regeringen i syfte att bevara och skydda elefanterna i landet.

Detta 24 tunnland stora elefantbarnhem föder upp elefanter, och sedan 1984 har där fötts 20 stycken elefanter. De kan även stoltsera med att de har den största elefanthjorden i världen i fångenskap.

Pinnawala

Vi undervisar i engelska i en liten byskola som ligger ungefär en tio minuters cykeltur från gästhuset där vi bor. För tio år sedan stängdes skolan av regeringen men öppnades på nytt av byborna själva några år senare som själva ser till att skolan är väl fungerande och ren . Barnen som går i skolan kommer från olika närliggande byar.

Vi arbetar ungefär tre timmar på förmiddagen eller på eftermiddagen, vanligtvis kan du anpassa ditt schema tillsammans med din handledare och rektorn på skolan.

Vi undervisar även på ett barnhem som ligger 3km från gästhuset, om du vill undervisa där och inte vill cykla dit får du själv stå för kostnaden det innebär att ta sig dit med tuktuk.

Pinnawala

Farmen ligger mittemot Sri Lankas, och antagligen världens, största ”barnhem” för elefanter. Vanligtvis befinner sig elefanterna på området och badar i floden. Om en elefant blir skadad eller sjuk kan den behöva separeras från flocken och flyttas då till vår sida av floden där de får den vård de behöver på farmens marker. Det finns möjlighet för dig att hjälpa till med att ta hand om elefanterna.

Priser är tillgängliga för valfri period mellan 2 veckor och 6 månader.

Visa priser i:
2 Veckor 4 Veckor 8 Veckor 12 Veckor 24 Veckor Extra Veckor
kr6437 kr8184 kr11310 kr14988 kr24827 kr782

Läs om hur vi använder våra avgifter eller jämför våra priser med andra volontärorganisationer
Se våra priser för andra platser eller kombinera din vistelse med vistelse på andra platser som del av en kombinationsresa.

Vad du Får
Vad du måste betala utöver våra avgifter:

Application Process

Vår ansökningsprocess tar typiskt sett två till tre veckor men vi kan skynda på den om det behövs. När vi får in en första ansökan från dig kommer vi att sända en länk till Full application form att fylla i (på engelska)

(1) Fyll i en Initial Application form:
Den första steget i ansökningsprecessen är att fylla i en första ansökan. Vi kommer då att ge dig en första information och en länk till fornuläret för en full ansökan.

(2) Fyll i Full application form:
Fyll i den fulla ansökningen. När vi fått den kommer vi att hitta dn plats vi tror du kommer att trivas bäst och göra mest nytta.

(3) Information:
Vi kommer att skicka dis detaljerad information om platsen du skall till och uppgifter för inbetalningen. Du kan betala med kreditkort via PayPal eller med en banktransferering. Avgiften skall betalas senast två månader innan placeringen börjar.

(4) Kommunikation:
När du arrangerat din resa och köpt biljetter skall du meddela oss detta så vi kan planera att möta dig på flygplatsen eller tåg eller buss terminaler.


Datum för året 2017:
Mars: Sat 25
April: Sat 8, Sat 22
Mai: Sat 6, Sat 20
Juni: Sat 3, Sat 17
Juli: Sat 1, Sat 15, Sat 29
Augusti: Sat 12, Sat 26
September: Sat 9, Sat 23
Oktober: Sat 7, Sat 21
November: Sat 4, Sat 18
December: Sat 2, Sat 16, Sat 30
Datum för året 2018:
Januari: Sat 13, Sat 27
Februari: Sat 10, Sat 24
Mars: Sat 10, Sat 24
April: Sat 7, Sat 21
Mai: Sat 5, Sat 19
Juni: Sat 2, Sat 16, Sat 30
Juli: Sat 14, Sat 28
Augusti: Sat 11, Sat 25
September: Sat 8, Sat 22
Oktober: Sat 6, Sat 20
November: Sat 3, Sat 17
December: Sat 1, Sat 15, Sat 29

Vi bor två och två tillsammans i små enrumsbungalows på ett “Agro Hotel”. Den omgivande farmen består främst av bananträd och kokospalmer. Farmen ligger 2 km från centrum av den närmaste byn, 2 km från den lilla skola vi undervisar på och 4 km från ett rehabiliteringscenter för elefanter. Hotellets byggnader är morderna och nyligen byggda. De har västerländska toaletter, dock inget varmvatten – vilket sällan är ett problem i det varma klimatet på Sri Lanka.

På farmen finns det även ett nybyggt center med en tillhörande utomhus restaurang där vi ärter de flesta av våra måltider. Här finns även wifi. Gästhuset ligger mer eller mindre mitt i skogen men vi tillhandahåller cyklar som kan användas för att ta sig in till byn eller till skolan där vi undervisar. Tuktuks är lätta att få tag på, men du måste stå för kostnaden för dem själv.

Man skulle väldigt enkelt kunna nöja sig med att bo på farmen och bara njuta av lugnet, men man kan också sysselsätta sig med att upptäcka närområdet. På farmen kan du spela badminton på vår badmintonplan, titta på TV och lyssna på musik vid centret, eller helt enkelt bara ta det lugnt.

De närliggande omgivningarna är tyvärr inte fulla av turistattraktioner, men det finns en del av dem, varav den största är elefantbarnhemmet som också är det största på Sri Lanka. Det finns även ett te museum och en te-fabrik där du kan lära dig allt om hur te produceras.

Du kan ta dig till Kandy, den traditionella huvudstaden och ett buddhistiskt centrum. En tuktuk kostar dig kring 20 Euro och en vanlig taxi går på ungefär 30 euro. Vill du ta dig till stranden är det lätt att ta sig till tågstationen och ta ett tår antingen till södra Sri Lanka, en resa på omkring 5 timmar för en kostnad av 4 Euro, eller till Colombo, en resa på 2.5 timmar för 2 Euro. Hotellpersonalen kan hjälpa dig arrangera resor och boende för helgutflykter.

Pinnawala

Vi äter tre mål mat om dagen vid hotellets restaurang. Maten är traditionell inhemsk mat vilket är en blandning av asiatiska rätter med rötter i indisk matkultur.

Vanligtvis ris eller nudlar tillsammans med olika typer av curry. Många Sri Lankaner är vegetarianer och grönsaker är vanligt förekommande i all deras mat. Du kan välja mellan en västerländsk frukost bestående av rostat bröd och ägg eller Sri Lankisk frukost bestående av ”hoppers” (kan liknas vid nudlar) frukt mjölk och ris.

Det finns ett fåtal västerländska restauranger och restaurangen vid centret kan även de laga en del västerländska rätter om du ber dem om det. Centret har ett kök där di kan förvara matvaror och låna kastruller och dylikt för enklare matlagning.

Sri Lanka har ett tropiskt klimat med distinkta varma och torra säsonger, de är dock något komplicerade eftersom att de har två monsunperioder. Från maj till augusti ger monsunen Yala regn till öns sydvästra delar, medans den torra säsongen där vi befinner oss sträcker sig från december till mars.

Den sydvästra delen får mest regn – upp till 4000 mm per år. Monsunen Maha varar från oktober till januari och ger regn till de norra och östra delarna av landet. Dessa delar är relativt torra med omkring 1000 mm regn per år. I oktober och november kan det komma regn i många delar av landet.

I programmet ingår upphämtning vid flygplatsen I Colombo. En representant från Travel to Teach vill hämta dig med bil och därefter följer en 2.5-3 timmars bilfärd till farmen. Detta gör att det är lättast om du kan styra det så att du landar på Sri Lanka på morgonen eller tidig eftermiddag

IMPORTANT NOTICE

With effect from 1st January 2012, all Holiday or Business travelers to Sri Lanka must have Electronic Travel Authorization (ETA) for entering in to Sri Lanka. Please visit http://www.eta.gov.lk for more information.

The facility for applying Business Purpose Visa is at present available only at the Head Office of the Department of Immigration & Emigration, the Sri Lankan Overseas Missions and on-arrival at Bandaranaike International Airport (BIA) and Mattala Rajapaksa International Airport (MRIA).

When applying ETA by third parties payments are to be made through the arrangement made in our website www.eta.gov.lk and obtain acknowledgement of ETA application. Any payments made to other websites or agencies are not valid to process a valid ETA. Therefore, always ensure that the payments made by accessing to Sri Lanka ETA website and avoid making repayment at the port of entry to Sri Lanka.

What is a Sri Lankan Visa?

A Sri Lankan visa is an endorsement on a passport or a similar document to facilitate the legal entry of non Sri Lankans into the country and to regulate the period of their stay and the conditions governing such stay.

A Visit Visa is an entry permit signifying the consent of the Sri Lankan Government for the admission of a foreign national to the country. The Visa contains details of the period of time and the condition/s of the stay.

A Tourist Visa is issued to bona-fide tourists who want to enter Sri Lanka for sightseeing, excursions, relaxation, visit relatives or yoga training for a short period of time.

Om du planerar att arbeta I Kambodja kommer du att behöva ett utdrag ur polisregistret innan du påbörjar din vistelse. För mer detaljer kring proceduren i ditt hemland, gå till: www.travel-to-teach.org/CRB-information.php

På alla andra platser kommer du att behöva följa Travel to Teach Child Protection Policy.

Please seek advice from your doctor on what vaccinations you need. You can also visit the WHO's (World Health Organization) travelers health information site health information regarding the risk of Malaria or other illnesses in Sri Lanka.

En av förutsättningarna för att delta i våra program är att man har en rese försäkring. Det är nödvändigt att försäkringen täcker sjukhusvård och hemtransport vid olycka och sjukdom. Ni måste själva ordna försäkring och ta med en kopia som ni kan ge till våra platsansvariga.
Regler och förutsättningar

Du kommer att få ett certifikat som bekräftar var och när du arbetat.

Alla volontärer måste läsa igenom och godkänna våra regler innan de kan accepteras till våra program.
Regler och förutsättningar
Regler och förutsättningar som PDF-fil

Sri Lanka Photo Volunteer Newsletter
Håll dig underrättad om vad Travel to Teach och våra volontärer gör genom vårt Nyhetsbrev. Alltid på engelska.
Läs eller prenumerera
Sri Lanka Photo Grupper
"Detta var min första dag i ett nytt land....." Alla våra berättelser är oredigerade och skrivna på engelska.
Läs om Universitty of North Carolinas tid i Pai
Why Choose T2T?
What makes us different from other volunteer organisations?
Why Choose