Swe Eng

Thailand FlagVolontär Thailand  

Volunteering in Thailand Med sitt vackra landskap och sin gästvänliga befolkning är Thailand vår mest populära volontärdestination, uppskattat av alla som får chansen att tränga bakom turistparadiset och lära känna landet bortom stränderna.

Thailand är ett land som snabbt kastats in i moderniteten och befolkningen lever i skärningspunkten mellan en sträng tradition och kultur och en alltmer moderniserad ekonomi. Den starka ekonomiska tillväxten och den exploderande turistindustrin har skapat ett stort behov av engelskakunskaper vilket gör din insats välbehövd och välkomnad av de lokala lärarna.

Huvudkontoret finns i Chiang Mai, landets andra största stad och ett kulturellt centrum. En annan del av verksamheten är förlagd vid de norra gränserna mot Burma där burmesiska flyktingar undan regimen är en målgrupp.

Som volontär i Thailand får du en unik insikt i landet och dess folk och kultur som du som backpacker aldrig får möjlighet att se.

Volontärplatser

Thailand Fakta

Invånare:  Bangkok
Huvudstad:  63,723,953
Officiellt språk:  Thai
Dominerande Religion:  94.6% Buddism
läskunnighet:  92.6%
Kvinnlig läskunnighet:  90.5%
Gini, jämlikhetsindex:  42
BNP/Capita:  4,116

Chiang Mai är Thailands näst största stad och kulturellt kanske den mest intresanta. Den är också en centralpunkt för turismen i sin del av landet och för många frivilligorganisaitoner som arbetar med etniska minoriteter och flyktingar från Burma. Travel to Teach volontärer bor och undervisar i en liten förstad till Chiang Mai, ca 10 km från centrum.

I en naturpark på sluttningarna av Doi Inthanon, Thailand högsta berg ligger en liten by. Den bebos av Karen, en av Thailands många Hill Tribes. Med terassodlat ris och den vackraste utsikten av alla våra projekt erbjuder detta program ett unikt tillfälle att leva med en utsatt grupp och hjälpa till.

Alla volontärer som varit där vill tillbaka och de flesta har hälsat på igen.

Den underbart vackra och lite sömniga staden Mae Hong Son ligger i norra Thailand väster om Chiang Mai på gränsen till Burma. Våra volontärer arbetar i skolor, med en tempelskola för munkar och med ett barnhem.

Travel to Teach erbjuder dig en möjlighet att bo i ett tempel som verkar enligt skogs traditionen och delta i och leva som en munk eller nunna. Livet här är konsentrerat på meditation och det kommer att uppta mesta delen av din tid.

Underskatta inte hur jobbigt detta kan vara för den helt ovane.

Vårt Temple teaching program äger rum i Mae Hong Son. Templet är beläget mitt i denna lilla vackra stad. Män som vill kan bo i templet. Kvinnor kan undervisa men inte bo i templet utan bor i vårt volontärhus ca 200 meter längre bort.

Travel to Teach har ett program i nordöstra Thailand, Isan, där volontärer kan bo med en lokal familj och delta i livet i en traditionell Thailändsk by.

Nick, UK
"I arrived at Chiang Mai airport dazed and jet lagged, an 18 year old boy alone in a foreign city and wondered what I'd got my self into..."
Läs Nick's Volontärberättelse
Thailand Photo Undervisa i ett tempel i Mae Hong Son Video
Titta på videon
Thailand Photo Lucys Chiang Mai volontär blog
"Om du vill ha en erfarenhet som kan ändra ditt liv är detta vad du letar efter...." Alla våra volontärberättelser och blogar är skrivna på engelska och helt oredigerade.
Läs Lucys blogginlägg från Chiang Mai här!

Kom tillsammans med en vän och spara 2300 SEK.
Läs mer
Tillgängliga praktikplatser
Vi söker lärare som vill göra en tre mådaders praktik hos oss. Vi betalar boende och ett mindre bidrag månatligen. Du hjälper oss lägga upp undervisningen ordna material och handleda volontärer.
Läs mer